fbpx
 •  

   

   

   

                                                                                                                        

 • Home
 • Early birds and worms and such

Early birds and worms and such

2 Comments

Zonopkomst 24 maart 2021

Laatst had ik het erover met een vriendinnetje op Instagram. Het feit dat ik zo allejezus vroeg opsta.

Ik ga natuurlijk rond 21.00uur ’s avonds naar bed en om kwart voor 5 ’s ochtends zijn mijn ogen ver genoeg open om een goed gesprek te voeren. Zelfs als je daar als gesprekspartner nog niet aan toe bent.

Voor zover ik weet ben ik ook gewoon heel vroeg ’s ochtends geboren dus misschien heeft het daarmee te maken? Niet dat ik zoek naar een verklaring voor wat bij mij werkt maar als ik mensen hoor val ik toch zeker qua MS collega’s wel een beetje uit de boot.

Ik heb dus dat automatisme van vroeg vroeg en word letterlijk ziek als ik dat verander. Ik heb het een tijdje geprobeerd hoor, om te kijken of ik meer bij de gemene deler kon uitkomen, maar gek genoeg werkte dat averechts.

Ik slaap ook niet stiekem in de middag of zo. Als ik dat doe dan word ik wakker als een baksteen en ben ik eigenlijk de rest van de dag uit mijn hum.

Maar toen ik dus probeerde om te wisselen qua slaaptijden kreeg ik bijvoorbeeld veel vaker een migraineaanval (ik heb de niet hormonaal getriggerde variant). Dan ben ik makkelijk een dag of drie uit de running.

Dat ik dat langer opblijven daartegenover niet genoeg waard vind moge duidelijk zijn. We mogen nu toch niets doen na die tijd…

En om nou te zeggen dat er heel wat redenen zijn om het wel te rekken… ehmm nee.24 maart 2021, zonsopkomst door het raam

In mijn familie worden verjaardagen niet gevierd en sinds ik niet-aangeboren-hersenletsel (NAH) heb met een prikkelingsstoornis bevind ik me toch al niet graag in grote groepen. Ik kan niet filteren op geluid en beeld en alles is al gauw te veel. (ook omdat ik dan zelf voor de volle honderd procent ga natuurlijk, want als ik mensen zie wil ik van iedereen alles weten!)

Een voordeel van mijn vroeg opstaan is dan wel weer dat ik direct foto’s kan maken want onze tuin ligt aan de oostkant. Net waar die zon dus

En jullie? Ochtendmens of avondmens?

waanvanmijndag, yolo

 • Hits: 712
schrijf hier iets...
karakters over.
log in met ( Registreer ? )
of geef een reactie als gast
Reactie laden... de reactie wordt vernieuwd binnen 00:00.
 • deze reactie is niet gepubliceerd.
  Mien · 5 maanden geleden
  Avond😉en ik kan ook niet ‘s middags een tukkie doen, dan wordt t gelijk diepe slaap met bijhorend ochten (alias avond)humeur😋🤪
 • deze reactie is niet gepubliceerd.
  Annelies · 5 maanden geleden
  The early bird catches the worm. 😊
  Uiteindelijk komt het toch weer uit op ritme, reinheid en regelmaat. Wat je regelmaat dan ook is. Ik ben dan van niet te laat naar bed, en niet te laat op. Maar wel iets later dan jij. ;-)
  En ik hou me er niet altijd aan, en dan stoot ik mijn neus. En fijn trouwens, jouw vroege foto's.

  Liefs, Annelies
Letbewhatis
Letmejustbe
control-alt-delete
eetgedichtje
mr.rabbit
wordstoday

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wat er hier gebeurt!

Laatste reactie:

John Opperman 1 dagen geleden It takes a village..
Het is je van harte gegund.  Heel veel plezier ermee en geniet van de uitjes die jullie met de Bigo gaan maken 

© DaPowerrr. All rights reserved.