fbpx

Road to freedom!

Geschreven op .

Write a comment

2020 10 07 13.55.26

Stel je eens voor: je vind heel veel dingen leuk maar er zijn altijd dingen die je net iets leuker vind dan andere dingen. Het liefste wat je kan doen is dan dat doen. Dus als je bijvoorbeeld fietsen heel leuk vind dan wil je eigenlijk iedere dag wel fietsen.

Als je bakken leuk vind ga je heel veel bakken en als je zingen leuk vind dan ga je zingen. Of je doet het allemaal en dan zou je mijn broer dan wel zuster kunnen zijn 😉

Nou heb ik zo’n dingetje wat ik eigenlijk heel leuk vind en dat is de natuur in gaan en foto's trekken. Ik ben zeg maar de contra gehandicapte. Jaren hebben we moeten pleiten om vooral de bossen te kunnen verlaten en te kunnen leven tussen de “gewone” valide mensen.

En nu wil ik het bos weer in….

Ik weet het ik maak het de gemeente niet gemakkelijk. Ik vraag dingen die natuurlijk helemaal niet logisch overkomen. Hoezo zou jij als hobby op plaatsen willen komen waar ik als loper niet eens naartoe wil? En hoezo denk jij mooiere foto’s te kunnen maken op onherbergzame plaatsen? Daar is het toch alleen maar onherbergzaam? Ik zeg je, het is niet makkelijk om anderen te overtuigen.

Zeker niet met dit weer. Vorige week was het prachtig weer en op dit moment regent het pijpestelen. Vorige week voelde het wel weer meteen: ik ben gehandicapter dan ik hoef te zijn. Als ik nu naar het bos zou gaan met mijn klaxon rij ik me in het mulle zand zeker vast..

Ik reed met mijn vriendinnetje door het Lido van de week in de stralende zon en mijn gevoel zegt: hier dwars over steken naar het water en mijn rolstoel zegt: ga maar lekker over het fietspad 😉

Met een BiGo was dat niet eens een keuze geweest want dan was ik al afgeslagen.

En wat te denken van het aanzicht van gewoon een loopachtige beweging maken, nou ja, a la Jane van The Jetsons dan,    maar in ieder geval niet meer omringd worden door die stoel op wielen.

Die stoel die uitnodigt om niet voor vol te worden aangezien. Om tegen te praten alsof ik een vijfjarige ben. Ik kan dat filmpje nog wel een keer invoegen!

Enfin, de gemeente kan niet in mijn aanvraag voorzien en zelf kan ik onvoldoende budget bij elkaar sparen om op eigen kracht aan een BiGo te komen. Ik heb dus besloten om een crowdfunding te starten. Het is niet helemaal mijn ding omdat ik nog als een kleuter denk: zelluf doen!

Maar ik weet inmiddels donders goed dat dát er in dit geval niet voor het volledige bedrag in zit…

Als jullie me willen helpen kun je een gift achterlaten via geef.nl op:

https://www.geef.nl/nl/actie/meer-vrijheid-met-een-bigo-balansrolstoel

 - Dankjewel alvast! - 

83 ook voor het delen 83

daan handtekening klein

eropuitjes, handicap, MeS, rolstoel, waanvanmijndag, BiGo

schrijf hier iets...
karakters over.
log in met ( Registreer ? )
of geef een reactie als gast
Reactie laden... de reactie wordt vernieuwd binnen 00:00.

schrijf als eerste een reactie.