fbpx
  •  

     

     

     

                                                                                                                          

Kokkie bakka

Write a comment

De afgelopen jaren ben ik bakken steeds leuker gaan vinden. Brood, koekjes, taarten, you name it. Moest dat in het vorige huis voornamelijk in de airfryer omdat daar geen deugdelijke, spaarzame oven in zat, in dit huis kan het naar hartelust in een werkende oven.

Het heeft wel even geduurd tot ik met deze oven kon werken omdat de eerste baksels er steevast niet goed uitkwamen. Of ik moest langer dan het recept, of hoger in temperatuur of alles opgeteld.

Zijnde niet bijster intelligent maar ik heb mijn momenten toch maar besloten om een losse thermometer voor in de oven te kopen waardoor mijn vermoedens waarheid werden: de temperatuur in de oven wijkt af van de temperatuur in het schermpje. En wel met een slordige 25 graden! Ik begreep direct waarom niets lukte!

Inmiddels echter, zijn er weinig externe problemen meer over waarom dingen niet gewoon zouden kunnen lukken. Dus ik probeer weleens wat nu! Soepstengels, panini's, zachte witte bolletjes.... Hmmmmmm.... Alleen de pretzels lukken nog niet maar dat komt meer door de relatie die ik heb met mijn handen en het gevoel wat erin zit. Pretzels hebben namelijk een nogal sticky dough en het gevoel in mijn handen maakt daar zo ongeveer een dikke drol van.

Is echt niet handig soms, ik voel namelijk ook geen warm of koud, al ben ik tegenwoordig veel beter getraind in nadenken bij koken en bakken... Laat ik het zo zeggen: de handschoenen tot 350graden liggen bij de hand... ?

Maar goed, het ging over bakken. Tot nu toe bak ik vooral recepten die ik "snap". Recepten waarbij de vermoedelijke "f" (de failrate ?) zo laag mogelijk ligt. Dus ik zoek op Rutgerbakt.nl , laurasbakery.nl, 24kitchen en keukenatelier.com .

Die laatste is echt een aanrader! De oprichtster Louise maakt namelijk niet alleen doable recepten maar maar er ook een plaatje van en bij!

Tot nu toe komt er eigenlijk best wel veel eetbaars uit zo. Ik zal ook nooit menen dat het allemaaaaaal coronakilo's zijn hihi. ?

Vanmiddag nog heb ik rudolfsbakery's amandelkoekjes gebakken. Hmmmmm. Chewy on the inside en al! Check de foto's maar voor een kleine inmpressie. Whoop whoop!

food, foodfixesall

  • Hits: 511
schrijf hier iets...
karakters over.
log in met ( Registreer ? )
of geef een reactie als gast
Reactie laden... de reactie wordt vernieuwd binnen 00:00.

schrijf als eerste een reactie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wat er hier gebeurt!

Laatste reactie:

John Opperman 1 dagen geleden It takes a village..
Het is je van harte gegund.  Heel veel plezier ermee en geniet van de uitjes die jullie met de Bigo gaan maken 

© DaPowerrr. All rights reserved.