fbpx
 •  

   

   

   

                                                                                                                        

 • Home
 • Goeeeeddddeeeeeemorgen!

Goeeeeddddeeeeeemorgen!

Write a comment

20191120 094447 Large

Sjowwww, dat is alweer even geleden zeg!

Ja niet die foto hierboven, die is van vanochtend. Nee, het is alweer even geleden dat ik iets schreef. En ook weer niet echt maar dat volledig terzijde!

Die foto hierboven is mijn uitzicht als ik amper 30 meter uit mijn poort ben. Zo'n wie-doet-me-wat-uitzicht. Schijt-op-met-je-negativiteit-uitzicht. Zo'n #kanmenietschelenwatjeroeptdewereldismooi-uitzicht. Die dus. Bij mij om de hoek.

Ik moest alleen maar naar de bakker... En dan krijg je dit gratis. Hoef je niets voor te doen, cadeautje van het weer. Code geel of toch oranje? Geef mij maar groen!

Zwart mag namelijk niet meer. Iet iet iet, weg met zwarte piet. Oei oie oei nou ga zelfs ik hem krijgen. Hoe kan ik het zeggen?!?! Nou dat is 1 heel simpel, ik zei het niet. En 2, er wordt geen enkel kinderfeest aangetast als we rekening houden met de gevoelens van onze medemens. Hoe je het ook wendt of keert, die knar op die knol komt toch wel en er worden wederom miljoenen uitgegeven.

We moeten eens stoppen met ruzie maken. Misschien moet sniklaas voor straf een jaartje niet komen. Dáár snappen die kinderen pas niets van. Niet van het geruzie om wie het grootste gelijk heeft waar piet echt over gaat en niet over de ruggen van mensen voor wie dit nou eenmaal erg gevoelig ligt.

Je zult maar een doorgesijpeld familietrauma hebben vanuit de slavermij. Kunnen wij ons helemaal niets bij voorstellen met onze witte billen  maar we vinden wel dat ze normaal moeten doen. Sterker nog, bij ons is alleen doorgesijpeld dat nederland rijk was, een VOC mentaliteit moest hebben en dat het allemaal wel mee viel. 

Als je echt vindt dat het sinterklaasfeest moet blijven zoals het was, be the change! Zorg dat er niet geruziet wordt om de hoofden van kinderen heen, zing vrolijk de liedjes mee, eet je ongans aan pepernoten en marsepein, koop cadeautjes bij de vleet (#steunlokalewinkels) en hou de illusie op zijn minst voor kinderen in stand. Want dáár gaat het tenslotte écht om, onbaatzuchtig iets voor een ander over hebben en delen van geluk...

Sjow, tot zover want de bel ging tussen de gedachten door. Of ik wat over heb voor het MSfonds. Ehmmmmm. U mag het terughebben, ik heb het namelijk al.

Snapte ze niet maar dat is ook niet aardig van mij. De mevrouw woont al heel lang in de straat en wij nog niet een half jaar. 170 dagen vandaag om precies te zijn. Ze kent me dus nog niet e c h t ... Anders had ze ook geweten dat je hier beter niet om half 7 in het donker aan de bel kunt staan. Daar word ik niet blij van en de collectebus uiteindelijk ook niet...

Mensen geeft allen gul! Ge wit nooit watter van komt!

Mensen, live a little, love a lot! 

 

 

waanvanmijndag, yolo

 • Hits: 393
schrijf hier iets...
karakters over.
log in met ( Registreer ? )
of geef een reactie als gast
Reactie laden... de reactie wordt vernieuwd binnen 00:00.

schrijf als eerste een reactie.

 • Letbewhatis
 • Letmejustbe
 • control-alt-delete
 • eetgedichtje
 • mr.rabbit
 • wordstoday

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wat er hier gebeurt!

  Laatste reactie:

  John Opperman 2 dagen geleden It takes a village..
  Het is je van harte gegund.  Heel veel plezier ermee en geniet van de uitjes die jullie met de Bigo gaan maken 

  © DaPowerrr. All rights reserved.