Als je me wilt volgen kun je beter hier klikken...Dat had ik nog nooit gedaan...

Van alle dingen die ik met mijn airfryer en in mijn airfryer maak aan hartigheden, had ik eigenlijk nog nooit 2 kippenbouten gedaan.

Wel 4 drumsticks "sticky chicken"(en sticky airfryer erna) en 2 ham-kaas-broodjes en spek uitbakken (want wie wil er in vredesnaam 1x kauwen, 3x natrillen).

 

Nu is het een beetje een probleem dat je van buiten de airfryer niet zoals van buiten de oven door het deurglas naar binnen kunt kijken en dus niet kunt zien dat de "nekjes" van de bouten loskomen. Het moest dus op de gok en hopen op de nekjes. 

Tijd voor een uitdaging! Ik heb een fantastische ronde aluminium bakblik/schaal/vorm van Bakgoed. (nee ik word niet gesponsord maar dit is een webshop waar je krijgt wat je ziet en waar ze bovendien het ijspoeder verkopen wat ik het liefst in mijn ijsmachine gebruik dus dat maakt het sowieso al favoriet!) en in combinatie met de bakplaat in de airfryer XL werkte het als een speer. Uiteindelijk iets te lang omdat ik het niet zeker wist maar als je het über krokante velletje van de kip buiten beschouwing laat een geslaagde poging!

20170516 182851 Small

Dus. 2 kippenbouten, eigen samengestelde kipkruiden (ergo minder zout!), olie, een bakvorm, een bakplaat.

Airfryer opwarmen 200º, 30m 165° en vervolgens nog 5-10m 145°. Niet droog, wel pittig! En geen teruggetrokken nekjes maar waarom dat nou is?

#food