Als je me wilt volgen kun je beter hier klikken...Altijd lekker! Toch?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik gek ben op eten. Dat is me aan te zien, is een familiekwaal en gebeurt slechts zelden niet.

Probleem is wel dat ik met al mijn "relatieve" ongemakken altijd moet plannen wat ik maak, omdat anders de keuken overbezet is, ik de energie niet heb, niet de juiste ingrediënten in huis zijn, ik slecht geslapen heb of gewoon geen z i n .

 

Maar niet afgelopen zater- of zondag, ik weet het niet altijd. Sinds Jap in 10-daagse cycli werkt ben ik regelmatig de door u doormaakte dag en datum kwijt. Dat leidt in principe niet vaak tot problemen, zeker niet in de huidige 24-uurs maatschappij, echter in gesprekken met anderen moet ik altijd even terug naar mijn agenda. 

Ongeveer dus afgelopen zater- dan wel zondag. Ik had op internet een recept gezien van mozzarellaballs. Kortgezegd: mini pizza's in bolvorm. Ik maak echt z e l d e n een recept zonder daar iets van mezelf aan toe te voegen. (een mening, een ingredient, een flinke lading afwas...) In dit geval was dat niet anders.

De oorspronkelijke mozzarellaballs bevatten slechts mozzarella, m i j n mozzarellaballs bevatten groene pesto, zongedroogde tomatentapenade en mozzarella. En de boterdressing die mevrouw gebruikte bevatte peterselie en die van mij oregano. Peterselie had ik niet in huis dus je moet iets. Afijn. Dat kun je dus ook doen. Ik deed het in een kleine springvorm!

 IMG 20170509 161135 960

Vervolgens 20 minuten op 165 graden in de voorverwarmde airfryer (ik verwarm voor op 15 graden meer, dus in dit geval 180 graden)

IMG 20170509 161125 553 Voila! Eten!

Het was erg lekker! 

Vermoedelijk ga ik dit recept nogmaals maken en zeker niet in een grote springvorm, want alles gaat op en dat is niet gezond!

 

PS van het overgebleven pizzadeeg maakte ik soepstengels. Repen snijden - insmeren met olie en kruiden - op de bakplaat van de airfryer leggen en 7 minuten op 170 graden bakken! Ook jummm! #wijzullenonsgoddelijklichaamwelhouden ????

#food, #YOLO