Als je me wilt volgen kun je beter hier klikken...What a week!

 

Van een bezoek aan mijn familie 20170309 123802 (Small) 

en mijn schoonfamilie 20170309 123807 (Small) 

 

naar heerlijk weer en een langverwacht einde aan de verkiezingscampagne... Man man man wat hebben we het ge-heen-en-weer lang moeten aanhoren!

Ik ga er vanuit dat IEDEREEN die ik ken de moeite genomen heeft een stem uit te brengen! 

(ik zie nu voor me dat er mensen wegkijken maar eigen verantwoordelijkheid eerst jongens en meisjes; every vote counts!)

 

Lekker in de tuin gewerkt maar nog niet af.

Lekker in de zon gezeten. In de gevelkas is het al 20170312 133949

Aangehoord hoe mensen heul hard werken in omringende tuinen (nu nog steeds haha, er wordt een boom gerooid!)

Rondje Efteling gedaan en daarbij een formulier opgehaald om in de toekomst met een pasje gebruik te kunnen maken van de invalideningang van de attracties. 

Ja medegeinvalideerden, zorg dat je als je naar de Efteling gaat eerst langs de gastenservice gaat om een dagpas mee te krijgen om via de achteringang van attracties naar binnen te kunnen. Efteling heeft -geheel terecht i.m.o- de voorwaarden verscherpt voor bezoekers met een handicap/beperking/afhankelijkheid.

Te vaak werd de rij bij de invalideningang net zo lang als de reguliere wachtrij, waardoor de attractie te vaak stil moest staan terwijl dat in mijn ogen niet altijd gegrond was. Kijk, ik weet als geen ander dat een rolstoel een hulpmiddel is waar niet iedereen altíjd gebruik van moet maken. Ik ken een groot aantal collega zieken die de rolstoel gebruiken voor, bijvoorbeeld, een dagje Efteling maar die nog kunnen lopen en staan. Maar niet 3 kwartier in een rij voor de Python (ik noem maar een attractie). Die gaan dan via de invalideningang.

Snap ik.

Maar de soms Jomanda-achtige taferelen die ik OOK in de Efteling heb gezien maken dat ik de verscherping van harte ondersteun. ????

Ik denk dat het ik het netjes genoeg heb omschreven. Karma jongens en meisjes, ze hebben het aan zichzelf te danken. ????

NB1: Ik vind wel dat er een duideljikere regeling moet komen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn ook niet altijd in staat om in een rij plaats te nemen maar doordat ze wel vaak kunnen lopen wordt dat wel van ze verwacht. 

NB2: en misschien is een regeling voor (begeleide) groepsdeelname aan een attractie ook een optie. Dat niet de helft van de groep van bijvoorbeeld dagbesteding of een mytylschool oid buiten moet blijven omdat er maar 3 mensen tegelijk meemogen. Ik snap dat veiligheid voorop staat, maar als er aantoonbaar voldoende zorgverlening bij is kan het beleid wellicht ruimhartiger.

Ik was al blij, voor mij komt het goed! 

 

Vandaag gaan we dan nog maar eens verder in de tuin. Komende dagen wordt het weer HHH* dus nog even kuisen!

 

Dat was hem, ik ben vast weer heel wat recepten, foodporn en gezelligheid vergeten, maar ik wens het jullie!

Iedere dag, en altijd, het beste!

 

If all else fails, be like Eddy: 20170311 210410 (Small)